10 augustus Marina del Rey

Click for Los Angeles, California Forecast
Overnachting Holiday Inn Express, Marina del Rey.
Kosten 226 dollar (incl ontbijt)
Gereden: mijl



We slapen lekker lang uit, want het wordt een rustige dag vandaag. De belangrijkste activiteit wordt inpakken maar we zullen ook wel tijd hebben voor het strand.
Omdat we wat dichter bij het vliegveld wilden zitten hebben we besloten om de laatste nacht in Marina del Rey te overnachten. De HIE had goede recensies en ligt prima, op loopafstand van het strand en dicht bij LAX.

We ontbijten bij Mimi's Cafe. We zijn er pas om half 11, maar zelfs dan staan er nog mensen te wachten. We zijn gelukkig bijna direct aan de beurt. Het ontbijt is prima, en zelfs goedkoper dan bij de IHOP of Denny's.



Na het ontbijt pakken we in en rijden naar Marina del Rey. Het is nu niet druk op de weg, en we zijn er al voor 1 uur. Dankzij de routebeschrijving die we voor vertrek al uitgeprint hadden vinden we het gemakkelijk. Het hotel ziet er goed uit en de parkeergarage is ruim.
Het is wel erg vroeg om in te checken, maar als we de auto kunnen parkeren, kunnen we wel naar het strand. Onze kamer blijkt echter al klaar te zijn, dus halen we eerst de auto leeg. De kamer is gelukkig heel ruim, makkelijk met het inpakken straks.

Het hotel verhuurt fietsen en omdat het strand toch wel een minuut of 20 lopen is, besluiten we fietsen te huren. Er loopt een aparte fietsbaan langs de Washington Blvd, en langs het strand is ook een fietspad. We zijn vlakbij Venice, wat er erg gezellig uit ziet. We besluiten eerst wat te fietsen en dan op het strand te gaan liggen. Het is prachtig weer, en omdat het zondag is, is het behoorlijk druk. Toch is er overal voldoende ruimte hoewel het met de fiets wel uitkijken is, zeker omdat er ook skaters op het fietspad rijden. Je kijkt je ogen uit, we zien de meest vreemde modellen fietsen, en er is een jongen die zijn hond op zijn skateboard vervoert.


We rijden tot aan de pier van Santa Monica en gaan dan weer terug. Bij Venice Beach zoeken we een plaatsje op het strand, en we blijven liggen tot het te koud wordt.




Dan rijden we via de kanalen van Venice weer terug naar het hotel. Bij de receptie informeren we naar een restaurant. Ze raden onder andere de Pasta Factory aan. Dat lijkt ons wel wat, en omdat we te lui zijn om te gaan lopen, gaan we er op de fiets naar toe. Het restaurant is een goede keus, het eten smaakt voortreffelijk.
Na het eten beginnen we met inpakken. Veel spullen slingerden los in de auto rond, en we hebben toch aardig wat kleren gekocht. Gelukkig hadden we daar al rekening mee gehouden want we hebben een extra tas meegenomen. Alles past prima, alleen lijkt de koffer wel erg zwaar nu. Alle boeken, kaarten en folders tikken behoorlijk aan. We verschuiven nog wat, morgen kunnen we op het vliegveld wel zien of we nog onder het maximum zitten.



Uitgaven
Ontbijt: 48 dollar
Benzine: 102 dollar
Fietsen: 72 dollar
Avondeten : 93 dollar

Geen opmerkingen: