22 juli Grand Teton

Click for Grand Teton National Park, Wyoming Forecast

Overnachting: Signal Mountain Lodge
Kosten: 169 dollar (incl tax)
Gereden: 93 mijl




Vanochtend hangen de wolken bijna tot in Jackson; de bergen zijn volledig aan het zicht onttrokken. Dat belooft dus weinig goeds voor ons bezoek aan de Grand Tetons. We doen het rustig aan, en zijn maar nauwelijks op tijd voor het ontbijt van de Ranch Inn (om 9 uur wordt alles onverbiddelijk opgeruimd). Na het uitchecken doen we boodschappen bij Albertsons (een grote supermarkt in Jackson) en rijden dan het park in. Eerst langs het Moose visitor center, waar Marijke een stempel haalt voor haar Nationaal Park boekje. We kijken even rond in het visitor center, er staat een bord dat aangeeft hoeveel dieren er aangereden worden in het park.



Dan rijden we door naar Jenny Lake. Het weer is eindelijk opgeklaard; de zon komt tussen de wolken door en het wordt warm. Bij Jenny Lake kunnen we de auto niet kwijt, de parkeerplaats staat op dit tijstip (het is twaalf uur) overvol - dat overkwam ons 4 jaar geleden ook al. Je moet er dus duidelijk vroeg bij zijn. Het is lunchtijd en we hebben lekkere dingen ingeslagen, dus we rijden naar String Lake en gaan daar eerst uitgebreid picknicken. Er zijn veel muggen dus we smeren ons allemaal goed in, hoewel dat niet echt helpt.

Marijke wil graag zwemmen en we besluiten naar Leigh Lake te lopen. Het is een mooi pad langs String Lake. We zijn overigens niet de enigen die hier lopen. Zo zien we ook een groep Amerikaanse dames in klederdracht.



Bij Leigh Lake is een rustig plekje met een kiezelstrandje waar Marijke heldhaftig het koude water in loopt. Judith en Martin lopen verder langs het meer; ze worden te veel lastig gevallen door de muggen om stil te blijven zitten. Ik blijf wel zitten - blijkbaar ben ik absoluut niet aantrekkelijk voor de muggen.



Later rijden we weer terug naar Jenny Lake, waar nu wel een parkeerplaats te vinden is. Het is inmiddels al bijna 4 uur. De kinderen voelen er niet veel voor om nog te gaan wandelen en wij zien het met de hitte en de muggen ook niet zo zitten. Het wordt ook al wat laat - we willen ook nog langs de verschillende overlooks rijden voor we naar de Signal Mountain Lodge gaan, dus we rijden verder.

Achteraf een goede beslissing want de lucht betrekt erg snel en als we bij Moose Junction zijn is de lucht achter de Tetons donkergrijs. Eerst lijkt het er op of de bui achter de bergen blijft hangen, maar later zien de de regendeken voor de bergen hangen.


Wij kunnen Mormon Row met de fotogenieke huizen en schuren nog net bezoeken voordat daar de laatste zonnestralen verdwijnen. In de verte wordt de lucht hoe langer hoe dreigender.


Vervolgens rijden we dan langs de Snake River Overlook. Schwabacher's Landing stond ook op mijn verlanglijstje, maar een steile dirt road en de dreigende onweersbui weerhouden ons ervan.
Het uitzicht bij de Snake River Overlook is wel mooi, jammer alleen dat de zon niet op de bergen schijnt. Gelukkig blijft het wel droog. De onweersbui trekt ondertussen van ons af (later zullen we in een plaatselijke krant lezen dat hij verderop behoorlijk veel schade heeft aangericht.)

We stoppen ook nog bij Oxbow Bend. Hier heeft het blijkbaar wel flink geregend. Het is hier behoorlijk nat, en er ligt zelfs hagel. De zon die probeert door de donkere wolken achter de bergen heen te breken geeft een prachtig gezicht.



Dan door naar de Signal Mountain Lodge waar we een cabin met een kleine veranda hebben. We hebben deels uitzicht op het meer.

De lucht klaart aanvankelijk op maar tijdens het uitpakken van de auto gaat het ook hier hard regenen. In de lodge is gratis internet (eindelijk weer een stukje verslag erbij dus) en er zijn 2 restaurants en een winkel en botenverhuur. We moeten bijna 3 kwartier wachten voor we kunnen eten, maar er zijn weinig alternatieven, dus we hangen wat rond in de winkel waar Marijke leuke oorbellen koopt. Het eten smaakt prima, en het uitzicht over het meer en de achterliggende bergen waar de ondergaande zon weer doorbreekt, is schitterend.


Uitgaven
Benzine: 63 dollar
Avondeten: 75 dollar

1 opmerking:

Lou zei

Hello,

Wij waren ongeveer op het zelfde moment als jullie op pad.Fijn om
delen van onze reis van 2006 door
jullie weer beleefd te zien.
We hebben tot Jackson alles gelezen, morgen doen we de rest.

Wat vonden jullie van NY, toffe stad hé. Altijd bruisend, ook na
middernacht.Tja, die airco, daar had mijn vrouw Moniek ook wel eens
last van. De kinderen (bekaf van het wandelen) sliepen daar heel
goed. Mamma mia is inmiddels vervangen door Chicago.

Wat een verrassing ook dat jullie
ook in het Columbus Motor Inn geweest zijn (hadden er kamer 303).
Die nabijheid van Fishermans Wharf,
de cable car en de fietsen om de hoek.
Ik ben in een Barnes & Noble geweest, die er uitzag als een soort pakhuis aan de achterkant van een groot plein, vlakbij de
Mason cable car en 1 block van
the Wharf.Binnenin was ook een
restaurantje (rechts van de ingang). Ik vermoed dat jullie daar ook geweest zijn.

Wel tof dat we zo met jullie mogen meereizen.Een weblog, dank zij jullie heb ik er ook een kunnen
opzetten, waarvoor nogmaals mijn
dank, is wel een leuke uitvinding.
Doch ik vond het wel een vermoeiende, zeker als je na een
lange dag en voor of na het dinner
nog in actie moest schieten.Ik heb er zelfs soms een lekker ijsje of
fris pintje moeten voor laten. Hoe
was dat bij jullie? Hadden jullie een beurtrol of zo? Het zijn forse
verslagen met zin voor detail. Jullie hebben er blijkbaar ook veel tijd ingestoken. Voor het thuisfront is het in ieder geval
zalig (onze oudste dochter Lise
kon ons live volgen).

en nu maar verder lezen...

Groetjes
Lou