26 juli Salina



Overnachting: Best Western Salina
Kosten: 82 dollar
Gereden: 510 mijl


Martin is om 6 uur op; hij gaat naar de Morning Glory Pool lopen. Ik draai me nog eens om. Om 8 uur maak ik de kinderen wakker zodat we klaar zijn om te gaan ontbijten als Martin terug is. We ontbijten in de Inn. Je kunt kiezen tussen het buffet of a la carte. We kiezen voor het laatste; het buffet is best wel duur, en je moet dan ook echt veel nemen wil je dat er uit krijgen.



We checken uit en rijden via West Yellowstone het park uit. Voor vanavond hebben we niets gereserveerd, we zien wel hoe ver we komen. We rijden door 4 staten; het eerste stukje is nog Wyoming, dan een stuk Montana, en vervolgens rijden we Idaho binnen. We kruisen hier de route die we op weg naar Jackson hebben genomen. Als laatste komen we in Utah.
Rond een uur of 6 zijn we in Nephi en we besluiten hier bij de Best Western te gaan kijken. Er hangt echter een “no vacancy” bordje, dus we rijden verder. Vanaf Salt Lake City zijn er regelmatig afslagen met motels van de bekende ketens. Het is op dit stuk niet moeilijk om hier iets te vinden zonder dat je iets gereserveerd hebt. We willen via Salina naar Moab rijden en we hebben van te voren al gekeken of er in Salina iets is en besluiten het nu daar maar te proberen. We verlaten de I15 en nemen de 50 richting Salina en de I70. De omgeving is opeens heel anders, geen bebouwing meer, alleen zo hier en daar wat koeien als enige tekenen van bewoning. In Salina gaan we naar de Best Western waar we de een na laatste kamer blijken te hebben. Een opluchting dat we iets hebben, want hier in de omgeving is verder niets, en het zou jammer zijn om terug te moeten rijden. Het is inmiddels al half acht dus we rijden meteen door naar de Denny’s om te eten. In het motel werken we nog even een deel van het verslag bij, en we kijken nog even tv. Zowel de computer als de tv staan in de lobby. We zien op het nieuws dat er weer branden zijn in de buurt van Yosemite. Ook in Utah woeden een aantal bosbranden.

Uitgaven
Ontbijt: 51 dollar
Benzine: 52 dollar
Snoep, fris: 13 dollar
McD: 11 dollar
Avondeten: 55 dollar

Geen opmerkingen: